torsdag 23 augusti 2007

Guillou våldtagen på Gardemoen!

Det var när Jan Guillou och hans sambo Ann-Marie Skarp i söndags skulle passera säkerhetskontrollerna på den norska flygplatsen Gardermoen som den kränkande våldtäkten ägde rum. Succéförfattaren skulle rutinmässigt passera säkerhetskontrollen innan han tillsammans med sambon gick ombord på flygplanet.
Men direkt vid kontrollen blev det tvärstopp. När Guillou gick under säkerhetsbågen började det att pipa och en säkerhetskontrollant var snabbt framme för att kroppsvisitera honom.
Det ena ledde till det andra och efter att Guillou blev tillsagd att ta av sig byxorna urartade säkerhetskontrollen till en regelrätt våldtäkt.
"Jag har aldrig sett en man få så många kaviteter ifyllda och då är jag ändå tandläkare" säger ett vittne till händelsen.
Polisen kom snabbt till platsen efter händelsen men gjorde bedömningen att ingen anmälan kunde göras på grund av Jan´s klädsel som man bedömde som "väl slampig".
"Går man klädd så där så ber man ju lite om det" kommenterade polisbefälet Torstein Halvorssen sitt beslut i att inte ta upp en anmälan.

Som man kan jag tycka att det här är väldigt fel. Jan Guillou har inte gjort något fel och ska inte klandras för sin klädsel. Att vara slampigt klädd är ingen inbjudan till våldtäkt.
Jag tycker att det är botten av Norges poliskår. Och skäms på säkerhetsvakten på Gardemoen. Det är inte okej att göra så där. Skäms!

Inga kommentarer: